به گزارش خبرنگار مهر، گرنز درباره سابقه فعالیت خود در عرصه هنرهای نمایشی گفت: "من در دانشگاه ابتدا در رشته علوم تحصیل میکردم و بعد به خبرنگاری تغییر رشته دادم. بعدها برای تلویزیون برنامههایی در مورد مذهب و اعتقادات ساختم که اکثر آنها بر اساس فانتزیهای ذهنی خودم بود."
وی ادامه داد: "من از زمان مدرسه به خواندن داستانهای کوتاه علاقه داشتم و این کار را تا به حال ادامه دادهام. بعد از خبرنگاری شروع به نوشتن کتابهای کوچک، نمایشنامه و فیلمنامه کردم و گاهی نیز برای اپرا متن مینویسم. من اپرایی با نام Malle stambling john برای کودکان نوشتهام که مصطفی رحماندوست آن را در ایران ترجمه و چاپ کرده و عزتالله انتظامی و نادر مشایخی پیشنهاد اجرای آن را در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان ایران دادهاند."
گرنز که در شش نمایشنامه خود به تنهایی مردم و تلاش برای یافتن مکانی سرشار از عشق و اعتقاد پرداخته، درباره موضوع "کریستال تاور" گفت: "نخستین ایده نمایش یکروز در شیکاگو به ذهنم رسید. آنجا در یک برج با خانمی آشنا شدم که با آسانسور مردم را بالا و پائین میبرد و مردم وقتی به طبقات بالایی برج میرفتند احساس ورود به بهشت داشتند. بعد از آن شروع به نگارش متنی کردم درباره زنی که از موقعیت بسیار بد به وضعیت کنونی خود رسیده و میخواهد به آرزوهایش برسد."
وی افزود: "این زن با آسانسور آدمها را تا طبقه 103 بالا میبرد و سپس پائین میآورد و در این حین دلباخته رئیس برج میشود که در طبقه 103 زندگی میکند. وی خود را آماده میکند تا با مرد مورد علاقهاش ازدواج کند ولی مرد توجهی به خواسته وی ندارد و حتی او را در نظر نمیگیرد. در این میان مردی از شرق به زن علاقمند میشود، ولی زن مایل نیست با شرقیها ارتباط برقرار کند."
این نویسنده آلمانی درباره هدف خود از نگارش این متن تأکید کرد: "این کار میخواهد نشان دهد غرب آنگونه که تصور میشود جایگاهی طلایی و بالا ندارد. درست است که غرب در پیشرفت و تکنولوژی سرعت بالا دارد، ولی مردم باید آگاه باشند که پشت این پیشرفت روح خوبی وجود ندارد. نکته اصلی که میخواستم نشان دهم ارتباط غرب و شرق است که باید به لحاظ ارتباطی به هم نزدیک شوند."
گرنز با اشاره به اینکه این نمایشنامه در آلمان نیز به صحنه رفته، درباره اجرای آن در ایران گفت: "این دو اجرا با هم تفاوتهایی جالب دارند که برایم خیلی خوب و مثبت است. به عنوان یک نویسنده آلمانی خیلی خوشحالم که نصرالله قادری این کار را در تئاتر شهر به صحنه میبرد. در آلمان بیشتر زن با مونولوگ تنهایی خود را نشان میداد ولی اینجا اکثر شخصیتها و بیشتر مشکلات اجتماعی نیویورک و جامعه غرب نشان داده میشود و اینکه زن دنبال راهی است تا به عشق و صلح برسد."
وی که به عنوان یکی از داوران چهارمین جشنواره تئاتر ماه در ایران حضور داشت، درباره سطح آثار ایرانی گفت: "بیشتر نمایشهای ایرانی متأثر از موضوع جنگ است. جا دارد گروههای ایرانی با حفظ عقاید خود موضوعات و معضلات روز را نیز مد نظر قرار دهند. در جشنواره آثاری را دیدم که به لحاظ تکنیکی در سطح بالا بودند، ولی کمتر شاهد کار مدرن بودم. اگر تئاتر هم مانند سینمای ایران بتواند راهی برای عرضه بینالمللی پیدا کند میتواند فرهنگ غنی ایرانی را نیز به جهانیان نشان دهد."
این هنرمند آلمانی درباره جایگاه تئاتر در کشور خود یادآور شد: "دولت در کشور ما برای تئاتر اهمیت بالایی قائل است و حمایتی که از تئاتر میکند در کشورهای دیگر کمنظیر است و همین باعث رشد بالای این هنر در کشور ما شده است. ما سعی داریم در دنیایی که مردم به مصرفگرایی و مادیگرایی صرف روی آوردهاند، با استفاده از هنر تئاتر و اپرا آنها را به سمت احساس و درک زندگی بهتر سوق دهیم."
گرنز درباره نحوه ارتباط گروههای تئاتر ایران و اروپا گفت: "گروههای ایرانی برای پیشرفت خود باید اطلاعات و نیروهای خود را با گروههای موفق خارجی رد و بدل کنند تا با این تبادل افکار و اطلاعات دور از جداسازی سیاستها به یک سطح یکسان دست یابند. حتی این تنها راهی است که در آن میتوان به وسیله هنر در سطح جهانی به صلح و آرامش رسید."
نویسنده نمایشنامه "کریستال تاور" در پایان یادآور شد: "اگر دولت ایران از تئاتر حمایت کند گروههای ایرانی و مردم ایران که مردمی بسیار معنوی و قدرتمند هستند میتوانند با توانایی و آثار خود به غنای فرهنگی غرب نیز کمک کنند."
"کریستال تاور" هر روز جز شنبهها ساعت 30/17 در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود و محسن حسینی، مهرخ افضلی و رسول نقوی بازیگران اصلی آن هستند. نمایش داستان انفجار برجهای دوقلو را روایت میکند و به نوعی به عشق میان شرق و غرب میپردازد.
طراحی صحنه "کریستال تاور" بر عهده سپیده نظریپور است و مهرداد نصرتی آهنگساز و بهیه خوشنویسان طراح لباس آن هستند. نمایش "امشب باید بمیرم" آخرین اثری بود که قادری پیش از اجرای "کریستال تاور" در تالار چهارسو روی صحنه برده بود.
نظر شما